Redan under 2010 ökade metallpriserna rekordmycket och det gjorde att många metallbolag satsade på återvinning. Samtidigt blev det en ökad efterfrågan på metall och återvunnet skrot. Sedan dess har detta fortsatt och än idag kan man sälja sin metall och skrot till exempelvis återvinning Mullsjö. Inte nog med att det ger en slant, du som säljer av ditt skrot gör även en god gärning för miljön. 

Genom att lämna in ditt skrot för återvi​nning i Mullsjö, så slipper dessa metaller att bli farliga för miljön. Istället så återvinns de genom att de förädlas. Du kan lämna material till återvinning Mullsjö oavsett storlek, men det ska vara rengjort och fritt från till exempel olja. Du kan göra rent själv eller låta en saneringsfirma göra det, då ska det finnas med ett intyg.

Vad kan jag återvinna i Mullsjö?

Återvinning i Mullsjö tar emot skrot och metall i en mängd olika former. Det innebär att du kan lämna in järnskrot, bly, mässing, järn och stål. Det innebär även att du kan lämna in batterier, brons, rostfritt, koppar och zink. 

Utöver metall och skrot så kan du på återvinning Mullsjö även lämna in kablar, returpapper och mjukplast. Saker de inte tar emot är bland annat däck, trä, oljor och andra miljöfarliga material. Om du vill slå ett slag gör miljön samt även få en slant för besväret så är det en god idé att rensa hemmet från metaller och skrot och lämna in det för återvinning i Mullsjö.​